• Headerrecepten
  • Headerrecepten2
  • 400 g kabeljauwfilets (diepvries)
  • 50 g grijze garnalen (versmarkt) (of diepvries, Kelvin)
  • 250 g kleine champignons
  • 2 bosjes waterkers
  • 400 ml visfond (bokaal)
  • 200 g zure room
  • 2 sjalotten
  • 2 eetl. rode pesto (pesto rosso)
  • 2 eetl. boter
  • 0.25 citroen (enkel het sap)
  • cayennepeper
  • peper en zout

Voorbereiding

- Laat de vis oppervlakkig ontdooien en snij in hapklare stukjes.
- Snij de blaadjes van de waterkers.
- Snij de champignons in vier.
- Snipper de sjalotten fijn.

Bereiding 

(20 min.)

1. Breng de visfond aan de kook in een brede pan en schik er de visstukjes naast mekaar in. Dek af en laat op een zacht vuur ± 5 min. gaar worden.
2. Smelt 2 eetl. boter in een kookpan en stoof de sjalotjes glazig. Voeg de champignons toe, kruid met peper en zout en sprenkel er het citroensap over. Laat 5 min. stoven.
3. Voeg de zure room en 1,5 dl van het viskookvocht toe. Laat 2 min. goed doorkoken.
4. Voeg de (diepgevroren) garnalen en de waterkersblaadjes toe en laat opwarmen. Breng op smaak met cayennepeper, peper, zout en de rode pesto. U kan er (naar smaak) ook nog wat citroensap aan toevoegen.

Afwerking

Schep de garnalen met waterkers in diepe borden en schik er de stukjes vis op. Geef er sneetjes bruin brood bij.