• Header1
  • Header2
  • Header3

Bij Sint-Lucie zetten wij het werk van onze ouders en grootouders verder en zijn dus de derde generatie waterkerstelers in onze familie. De ambacht wordt er nochtans niet eenvoudiger op met alle normen, waarden en beperkingen waar we tegenwoordig rekening mee moeten houden. Het is ook een zeer arbeidsintensieve teelt waar nauwelijks machines aan te pas komen. Behalve een gras- en bosmaaier wordt eigenlijk alles manueel bewerkt. Ook loopt er door al onze kwekerijen vers, natuurlijk bronwater dat onontbeerlijk is voor de teelt van onze vitaminebom.

Waterkers is een caloriearme groente die rijk is aan ijzer, calcium, jodium, vitamine A en C. Bovendien heeft waterkers een gunstige werking op de zenuwen en hoge bloeddruk. Waterkers heeft een bloedzuiverende en vocht afdrijvende werking en helpt om de eetlust op te wekken. Wij gaan er prat op dat waterkers de gezondste groente is die je in de winkelrekken kan terugvinden.

We zijn zo fier op ons product dat wij er alles aan blijven doen om het zo vers mogelijk op jullie bord te krijgen. Hier laten we het echter niet bij. We blijven, net als een chef-kok, altijd op zoek naar nieuwe ideeën om met onze waterkers te bereiden. We maakten al een pesto van waterkers, een sabayon van waterkers en nog veel meer lekkers. We hebben nu zelfs een bier laten brouwen op basis van waterkerszaadjes dat luistert naar de naam La Cress. Je vindt er alles over op www.la-cress.be !

 


 

PUUR NATUUR

Product alvorens te consumeren wassen met een beetje zout en daarna nog eens spoelen met gewoon water is ons advies!

Onze waterkers dient steeds gewassen te worden voor gebruik. Net zoals in jullie tuin kan er ook bij ons in de kwekerij al eens een slakje zitten.

Dit slakje is niet schadelijk voor het product en zeker niet voor de mens. De producten die wij zouden nodig hebben om dit te voorkomen zijn dit wel! Vandaar onze bedrijfskeuze.

Geen producten die schadelijk zijn voor milieu en mens!

 

ONTDEK ONZE VISIE OP DUURZAAM ONDERNEMEN

*Voor Mens

Mensen zijn onze grootste kapitaal. Hier proberen wij dagelijks door vorming en opleiding bij onze medewerkers alsook bij onze ondernemende klanten aan te werken. Een betere leefwereld nalaten is onze doelstelling.

*Voor Leefmilieu

Wij maken gebruik van grondstoffen die de natuur ons schenkt. Waterkers is een natuurproduct – uniek van smaak – super gezond! Het wordt geteeld in open lucht, volle grond en zuiver bronwater. Hieruit haalt het plantje zijn vitaminen en antioxidanten. Om onze impact op de natuur en onze omgeving zo klein mogelijk te houden, gaan we daar op een spaarzame manier mee om. We vermijden verspilling en blijven investeren in meer efficiëntie. Zo kiezen we onder meer bewust om de natuurlijke aanwezigheid van fauna en flora te respecteren samen met de inwonende dieren zoals o.a. slakjes enz. Een leefmilieu terug in evenwicht, daar willen wij aan mee werken!

*Voor Product

Wij zetten ons dagelijks in om een kwaliteitsvol product aan te bieden.. Zo kiezen wij o.a. om het product met steeltje te oogsten.  Wij zijn tegen waste van voedsel en willen naar een zo klein mogelijke afvalberg toe werken.  Al de geneesachtige eigenschappen die het plantje waterkers bezit vindt je zowel in het stengeltje als in de blaadjes terug.   Dus kan de oogst ten volle benut worden. Om deze redenen kan je (eventueel) wanneer je de waterkers als salade gaat eten de steeltjes afsnijden en deze in een soep verwerken.

Onze waterkers moet niet alleen smaakvol, maar ook duurzaam, gezond en veilig zijn!  Hier werken wij elke dag hard aan!  Smakelijk!