• Headerrecepten
  • Headerrecepten2

Ingredienten voor 4 personen                                                                      

  • 8 hondstongfilets (diepvries)
  • 2 bosjes waterkers
  • 4 dl droge witte wijn
  • 4 dikke sjalotten
  • 2 eetl. boter
  • 1 blokje visbouillon
  • 1 koffiel. gedroogd kruidentuiltje
  • peper en zout
  • Voor de afwerking:
  • 3 sneetjes gerookte zalm
  • 1 eetl. peterselie (vers) (fijngehakt)

Voorbereiding

- Snipper de sjalotten fijn.
- Verwijder de blaadjes van de steeltjes waterkers.
- Ontdooi de hondstongfilets en dep droog.
- Snij de gerookte zalm in reepjes van 2 à 3 cm breed en rol ze tot een roosje. Dep de bovenkant in de fijngehakte peterselie. Zet koel weg.

Bereiding 

(20 min. vooraf + 20 min. in de oven op het moment zelf)

Vooraf (20 min.)
1. Kook de helft van de waterkersblaadjes gedurende 2 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
2. Leg de tongetjes met de velkant naar boven en verdeel er de gekookte waterkers over. Kruid met peper en zout en rol op. Leg de tongrolletjes in een ovenschotel.
3. Giet er de wijn bij en verkruimel er het bouillonblokje over. Voeg de fijngesnipperde sjalotten toe en strooi er het kruidentuiltje over. Dek af met aluminiumfolie en zet koel weg.

Op het moment zelf
(20 min. in de oven)
4. Schuif de schotel gedurende 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven (1).
5. Haal de tongrolletjes uit de ovenschotel en hou warm. Laat het kookvocht tot de helft inkoken en voeg de rest van de waterkers toe. Mix fijn. Voeg de boter toe in kleine stukjes en kruid naar smaak met peper en zout.

Afwerking

Schik per persoon 2 tongrolletjes op een bord, giet er de saus rond en dien op met wilde rijst of sneetjes stokbrood. Versier met een takje verse waterkers en 2 à 3 zalmroosjes per persoon.