• Headerartikels2
  • Headerrecepten3
  • Headerartikels1 Copy 1

19/07/2013 om 13:29 door tmas

Tongeren - Bier op basis van waterkers, daarvoor moet je in Lauw zijn. Daar teelthet familiebedrijf Vansimpsen al sinds 1938 de ‘gezondste groente’ innatuurlijk bronwater. Frank is intussen al de derde generatie, samenmet vier familieleden zet hij het levenswerk van zijn vader en grootvader verder. "‘La Cress’ is een amberkleurig degustatiebier met een alcoholpercentage van 6,5 procent. Het wordt gemaakt uit de zaadjes van de waterkers", klinkt het. "We hebben eerst geëxperimenteerd met de plant en vervolgens met het sap. Uiteindelijk worden nu de zaadjes mee gekookt in het brouwproces.” La Cress kan voor het eerst gedegusteerd worden tijdens het bierfestival ‘Bier Anders dat plaatsvindt op 3 en 4 augustus op de Grote Markt in Tongeren. Hierna wordt het verkocht in flesjes van 33 centiliter. “De eerste kritieken zijn alvast lovend.”