PUUR NATUUR

Product alvorens te consumeren wassen met een beetje zout en daarna nog eens spoelen met gewoon water is ons advies!

Onze waterkers dient steeds gewassen te worden voor gebruik. Net zoals in jullie tuin kan er ook bij ons in de kwekerij al eens een slakje zitten.

Dit slakje is niet schadelijk voor het product en zeker niet voor de mens. De producten die wij zouden nodig hebben om dit te voorkomen zijn dit wel! Vandaar onze bedrijfskeuze.

Geen producten die schadelijk zijn voor milieu en mens!

 

ONTDEK ONZE VISIE OP DUURZAAM ONDERNEMEN

*Voor Mens

Mensen zijn onze grootste kapitaal. Hier proberen wij dagelijks door vorming en opleiding bij onze medewerkers alsook bij onze ondernemende klanten aan te werken. Een betere leefwereld nalaten is onze doelstelling.

*Voor Leefmilieu

Wij maken gebruik van grondstoffen die de natuur ons schenkt. Waterkers is een natuurproduct – uniek van smaak – super gezond! Het wordt geteeld in open lucht, volle grond en zuiver bronwater. Hieruit haalt het plantje zijn vitaminen en antioxidanten. Om onze impact op de natuur en onze omgeving zo klein mogelijk te houden, gaan we daar op een spaarzame manier mee om. We vermijden verspilling en blijven investeren in meer efficiëntie. Zo kiezen we onder meer bewust om de natuurlijke aanwezigheid van fauna en flora te respecteren samen met de inwonende dieren zoals o.a. slakjes enz. Een leefmilieu terug in evenwicht, daar willen wij aan mee werken!

*Voor Product

Wij zetten ons dagelijks in om een kwaliteitsvol product aan te bieden.. Zo kiezen wij o.a. om het product met steeltje te oogsten.  Wij zijn tegen waste van voedsel en willen naar een zo klein mogelijke afvalberg toewerken.  Al de geneesachtige eigenschappen die het plantje waterkers bezit vindt je zowel in het stengeltje als in de blaadjes terug.   Dus kan de oogst ten volle benut worden. Om deze redenen kan je (eventueel) wanneer je de waterkers als salade gaat eten de steeltjes afsnijden en deze in een soep verwerken.

Onze waterkers moet niet alleen smaakvol, maar ook duurzaam, gezond en veilig zijn!  Hier werken wij elke dag hard aan!  Smakelijk!